De Hon Bekisting

Verhuur en verkoop van Paschal bekistingen Webshop
0

Info

Ronde Paschal Bekisting voor mestvergisters

In het vroege voorjaar van 2016 zijn de werknemers van Molenhout Betonbouw aanwezig op de Dairy Campus. Deze proefboerderij aan de Boksumerdyk in Leeuwarden ondergaat een grondige verbouwing. Onderdeel van deze optimalisatieronde is het aanpassen van enkele silo’s. Molenhout Betonbouw stortte zich op het aanpassen van één van de silo’s en plaatste binnenin een nieuwe ronde muur met behulp van de ronde Paschal bekisting van De Hon.

‘Wij beschikken over veel eigen Paschal bekisting, maar als het aankomt op ronde bekisting of de meer aparte klussen schakelen wij de hulp van De Hon in,’ legt Meine Auke van der Molen uit. De gebruikte ronde Paschal bekisting is bekend bij het bedrijf: ‘Wij hebben ervaring met Paschal en kennen het systeem. Het systeem met sleutels werkt eenvoudig en is bij alle soorten Paschal bekisting hetzelfde. De bekisting van De Hon wordt altijd geleverd met een compleet plan en duidelijke tekeningen met het hoe en wat.’
De samenwerking bevalt Van der Molen goed: ‘Uitstekend, ik kan niet anders zeggen. De communicatie is duidelijk, de werknemers van De Hon zijn helder en transparant. Het materieel is altijd netjes verzorgd en compleet. Er mankeert nagenoeg nooit iets aan de geleverde producten.’

Het plaatsen van de nieuwe ronde wand nam 9 werkdagen in beslag; 3 dagen per deel waarna het beton iedere keer 2 dagen kon uitharden. De silo werd eerder door Molenhout voorzien van een nieuwe vloer en momenteel wordt er met stempelingen nieuwe traditionele bekisting geplaatst ten behoeve van het dek. De verwachting is dat het werk aan de betreffende silo voor eind maart 2016 klaar is.
De mestvergisters op de Dairy Campus zijn sinds 1 juli 2015 eigendom van Biogas Leeuwarden BV. Dit internationale samenwerkingsverband wil een innovatieve mestvergister realiseren. Het geplande proces in de aangepaste mestvergister met de zogenoemde ‘Hogen’ technologie is volgens de wetenschappers vergelijkbaar met hoe een koe gras verteert.

De huidige eigenaren zijn de derde generatie Van der Molens in het bedrijf: Molenhout Betonbouw bestaat al sinds 1937. In die tijd richtte pake Van der Molen zich vooral op het werk van wagenmaker en het bewerken van hout. In 1968 wist de oprichter betonwerken aan te nemen met betrekking tot de verdubbeling van de A7 destijds, tussen Groningen en Heerenveen. Met de jaren groeide de ervaring van het bedrijf in onder andere de wegenbouw totdat heit Van der Molen midden jaren ’80 bekisting kocht bij De Hon. Waarmee Van der Molen senior zich focuste op het bouwen van kelders in, de toentertijd aan populariteit winnende, ligboxstallen. Tegenwoordig houdt Molenhout zich nog steeds bezig met kelderbouw voor zowel utiliteits-, woning- en agrarische bouw en doet daarnaast alle andere voorkomende betonwerken, tot aan het afwerken van vloeren door middel van vlinderen. 

Meer informatie over de proefboerderij vindt u op de website van de Dairy Campus.

Terug naar overzicht

U bent hier:

Digitale nieuwsbrief


Contactgegevens

Archimedesweg 13
8912 AK Leeuwarden

T (058) 255 55 88
F (058) 255 55 80
E info@de-hon.nl

Aangesloten bij