De Hon Bekisting

Verhuur en verkoop van Paschal bekistingen Webshop
0

Info

Bouwkundig versterken Maarlandhoeve

Het forse en hoog ondergekeldere landhuis 'Maarlandhoeve' werd in 1839 gebouwd op voormalig pastorieland van de Hervormde Gemeente Uithuizen. Nadat de losstaande schuur in 1840 afbrandde, werd besloten om de schuur aansluitend aan het voorhuis te herbouwen in 1854. De boerderij is een erkend rijksmonument vanwege de hoge mate van authenticiteit van het pand, zowel qua exterieur als interieur.

Daarnaast wordt de boerderij ook gewaardeerd als voorbeeld van traditioneel aangelegde woonhuizen uit de eerste helft van de 19e eeuw. Omdat de landerijen grenzen aan het Oude- en Meedstermaar is in 2009 de naam Maarlandhoeve in de daklijst aangebracht. De lindenovaal voor de Maarlandhoeve is zeldzaam en ook monumentaal.

Uit veiligheidsoverwegingen i.v.m. aarbevingen wordt Rijksmonument De Maarlandhoeve versterkt door toepassing van een fundering op oplegblokken. Daartoe wordt er een nieuw betonnen souterrain aangebracht, gefundeerd op palen. Een tijdelijke staalconstructie zal het gehele voorhuis dragen. Met de restauratie en versterkingsmaatregelen door oplegblokken blijft dit rijksmonument voor toekomstige generaties behouden. 

Momenteel wordt er gewerkt aan het plaatsen van nieuwe wanden onder de woning in het Groningse bevingsgebied. Deze wanden staan op blokken die de bevingen en/of trillingen elimineren. Voor het storten van de wanden wordt gebruikt gemaakt van Paschal bekisting van De Hon.

Meer informatie vindt u via Camping Maarlandhoeve en Notebomers Bouwgroep.

Terug naar overzicht

U bent hier:
Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Archimedesweg 13
8912 AK Leeuwarden

T (058) 255 55 88
E info@de-hon.nl

Aangesloten bij